Luonnon nähtävyydet

Huikaiseva luonto

Koillismaan luonto on upea – kaikilla aisteilla. Me paikalliset vaalimmekin sitä käsi sydämellä. Sinäkin ihastut aivan varmasti.

Kylmäluoman retkeily- ja aarnialue

Kunnan koillisosassa sijaitsevan retkeilyalueen pinta-ala on 70 km2. Maasto on pääosin karua männikkökangasta, kirkkaitten vesistöjen varsilla kohoaa korkeita harjujonoja.

Lue lisää »

Pahkakuru

Pahkakurun aarnialue on rotkomuodostelma, vanha halkeama, joka sijaitsee Oulu-Kuusamo-tien varrella Taivalkoskelta Jurmuun päin.

Lue lisää »

Pyhitys

Taivalkosken pohjoisosassa oleva Pyhitysvaara on Taivalkosken korkein kohta, sen korkeus on 422 m. Päälle kulkee merkitty polku ja vaaran juurella on laavupaikka. Tie suljettu joul. - touk.

Syöte - Pyhitys Kartta

Lue lisää »

Simosenpolku

Muutaman kilometrin mittainen polku, joka kulkee Simosen maisemissa mm. Riitun hillasoilla ja Mannen kalapaikoilla pistäytyen Kallioniemessä sekä alueen matkailu-yrityksissä.<--break->

Lue lisää »

Soiperoinen

Koitilan ja Vaarakylän välimaastossa sijaitsevassa Soiperoisessa tulee hyvin esille luonnon monimuotoisuus, harjut ja vesistöt. Alueella on merkkejä vanhasta asumis- ja pyyntikulttuurista, mm. pyyntikuoppia. Soiperoisen rannalla on 2 taukopaikkaa. Tie suljettu joul. - touk. Lisää tietoa: www.luontoon.fi/soiperoinen

Lue lisää »

Syötteen kansallispuisto

Syötteen kansallispuisto: Syötteen kansallispuisto perustettiin 15.6.2000 ja se sijoittuu Taivalkosken, Pudasjärven ja Posion kuntien alueille. Pinta-ala on 294 km2.

Lue lisää »

Taivalvaara

Taivalvaara on saumamuodostelma, joka on syntynyt jään kielekevirtojen väliin. Korkeutta keskustan tuntumassa sijaitsevalla vaaralla on 278 m ja päältä avautuu hulppeat näkymät yli Taivalkosken. Vaaran rinteillä kulkee satupolku ja frisbeegolf-rata. Talvella hiihtokeskuksella on latu.

Lue lisää »

Taivalvaaran luontopolku

Polku kiertää alkuosaltaan Taivalvaaran harjumaastossa, painuen alas Iijokivarren reheviin rantametsiin kierrellen erilaisten luontokohteiden kautta takaisin hiihtomajalle.
Polun varren luonto on m

Lue lisää »

Z Muut - Luonnonnähtävyydet

Ölkky: Metsäkylässä sijaitseva jyrkkäreunainen kalliojärvi, jonka reunamilta on hyvät näköalat. Järvelle vie pitkospuut ja siellä on nuotiopaikka.

Portinloma: Metsäkylässä sijaitseva jyrkkäreunainen kuru, jonka pohjalla virtaa pieni puro.

Lue lisää »