Skip to main content

Sota-ajan perinnehuoneen näyttely koostuu Taivalkosken alueelta kerätystä sota-aikaan ja Kenttärataan liittyvästä aineistosta; esineistöä, kirjeitä, haastattelujen pohjalta tehtyjä tarinoita ja asiakirjoja. Perinnehuoneen avulla veteraaniperintöä voidaan siirtää seuraaville sukupolville.

Taivalkosken sota-ajan perinnehuone on avoinna Taivalkosken kirjaston aukioloaikojen mukaisesti:
ma, ke, to 10 – 18 ja
ti ja pe 10 – 16.
Kirjaston poikkeusaukioloajat voi tarkistaa täältä:

Pääsyliput ostetaan kirjastosta (Urheilutie 4). Lipun hinta 10€/hlö (alennusryhmät ja ryhmät yli 20 hlöä 8€/hlö).
Maksettuasi pääsymaksun, saat kertakäyttöisen (voimassaoloaika 2 tuntia) avainkoodin, jolla pääset tutustumaan näyttelyyn omatoimisesti. Näyttelytiloista on poistuttava viimeistään kaksi tuntia kirjaston sulkeutumisen jälkeen. Tiloissa on tallentava kameravalvonta.

Tervetuloa!

 

Tutustu myös:

Tarinoita sotavuosilta 1939-45 -sivusto kertoo ihmisistä sota-ajan keskellä Kainuussa ja Koillismaalla. Sotahistorialliset kohteet ja tarinoiden tapahtumapaikat löydät sivuston “Vaarojen vuodet” -reittikartasta. Voit tutustua kohteisiin omalla autolla tai pyöräillen – olemme myös tehneet avuksesi valmiita reittiehdotuksia.

Tarinoita sotavuosilta -sivusto on osa “Ordinary Man in a Great War” -hanketta, jota rahoittaa Euroopan Unioni. Lisätietoa hankkeesta:
projektipäällikkö Janne Tienpää
Koillis-Suomen kehittämisyhtiö Naturpolis Oy
Puh. 040 505 3451 / email janne.tienpaa@naturpolis.fi