Skip to main content

Kylmäluoma, lupa 4525

Kalastuskausi: 1.1-15.5. ja 29.05. (klo.12.00) – 31.12.
Alueen luonne: Järvenselistä muotoutuva alue
Sijainti: Kylmäluoman retkeilyalue löytyy Taivalkosken kunnan koillisosasta

Alue:. Komeista mäntyharjuista ja aarnimetsistä, soista ja järvenselistä muotoutuva alue tarjoaa kalastajille kaksi jalokalaistutuksin hoidettua järveä, sekä tasokkaan leirintäalueen lukuisine hyvätasoisine mökkeineen ja kahvila-ravintolapalveluita tarjoavine opastuskeskuksineen.
Saaliina on pääasiassa kirjolohi ja taimen, eikä hyviä ottipaikkoja tarvitse etsiä kaukaa lähtörannasta.

Pienempi Katkeimalampi sijaitsee noin kilometrin päässä opastuskeskuksesta ja on varattu pelkästään perhokalastajien käyttöön. Istutuslajeina ovat tavallisuudesta poiketen harjus ja nieriä. Hyvällä tuurilla voi perhoon puraista jopa yli puolitoistakiloinen harri.

Kartta: IsoSyöte-Kylmäluoma 1:50 000.
Palvelut:  Laavu, Kota, Mökki, Oma vene, Tulentekopaikka, Veneen laskupaikka, Vuokravene, Kelluntarengas

Luontainen kalasto:
Istutukset:  Kirjolohi, Harjus ja Taimen
Sallitut vieheet:  uistin, perho, pilkki ja onki. Syöttien käyttö on sallittu. Katkeimanlammessa kesäaikana on sallittu vain perinteinen perhokalastus.
Saaliskiintiö:
3 tunnin lupa: 1 lohikala
Vuorokausilupa: 3 lohikalaa
Viikkolupa: 2 lohikalaa / vrk
Lohikalat: Taimen, lohi, järvilohi, kirjolohi, harjus
Kalastuksen päätyttyä saalisilmoitus tulee tehdä osoitteessa www.tuikki.fi. Myös vapautetut kalat tulee ilmoittaa.

Muut rajoitukset:
Kalastajaa kohti saa käyttää yhtä vapaa tai siimaa rannalta, ankkuroidusta veneestä tai jäältä kalastettaessa. Vapa on oltava kalastajan käden ulottuvilla (enintään 2 m:n päässä kalastajasta).
Veneellä vetouistelussa ja perhonsoudussa saa käyttää kahta vapaa kalastajaa kohti.
Sähköperämoottorin käyttö on sallittu Iso-Pajuluomassa.
Kelluntarenkaan käyttö on sallittu Katkeimanlammessa.
Kaikkeen kalastamiseen Iso-Pajuluomassa ja Katkeimanlammessa tarvitaan Kylmäluoman vapalupa. Iso-Pajuluomassa ja Katkeimanlammessa yleiskalastusoikeudet (onkiminen, pilkkiminen, viehekalastus kalastonhoitomaksulla) ovat kielletty Lapin ELY:n päätöksellä (Dnro 2280/5710-2015) kalaistutusten taloudellisen hyödyntämisen turvaamiseksi. Muissa Kylmäluoman retkeilyalueen vesissä saa kalastaa Pohjois-Pohjanmaa - Kainuu (5411) vapaluvalla tai yleiskalastusoikeuksin (onkiminen, pilkkiminen ja viehekalastus kalastonhoitomaksulla)

Mitat: Taimen 60 cm, harjus 35 cm

Hinnat:

  • 12 € / 3 h
  • 18 € / vrk
  • 90 € / vko

Kaikki alle 18-vuotiaat saavat luvista 50% alennuksen.
Alle 15- vuotiaat voivat kalastaa samaan seurueeseen kuuluvan aikuisen luvalla samaan saaliskiintiöön. Yksin kalastaville alle 15- vuotiaille on Eräluvat verkkokaupasta saatavilla maksuton viikon kalastuslupa erikseen.

Kohteeseen on saatavilla perhekohtainen kalastuslupa. Perheeksi luetaan alle 18-vuotiaat lapset ja heidän vanhempansa/ huoltajansa. Perheeksi luetaan myös avio- ja avopari. Perheluvan hinta ja saaliskiintiö on kaksinkertainen. Perhelupia ei voi lunastaa mobiilijärjestelmän kautta.

Viikkoluvalla saa kalastaa myös Hossan 5502  vapalupa-alueella. Kalastuksessa on noudatettava kyseisen vapalupa-alueen sääntöjä.

Lupien myynti ja lisätiedot:
Kylmäluoman retkeilykeskus, tel. +358 (0)40 500 3476
www.eraluvat.fi

Voit ladata Play-kaupasta Eräluvat-sovelluksen.

 

Info