Näe ja koe Taivalkosken

Luonto­kohteet

Neljän kansallispuiston keskiössä

Taivalkoski sijaitsee Koillismaan ylängöllä, neljän kansallispuiston keskiössä. Suuri osa Syötteen kansallispuistosta sijaitsee Taivalkoskella, kuten sen korkein kohta Pyhitystunturi. Päiväretkillä tavoitat helposti Oulangan, Riisitunturin sekä osittain Taivalkoskella sijaitsevan Hossan kansallispuiston. Pitäjän läpi vapaana virtaava komea Iijoki värittää Taivalkosken maisemat jylhiksi. Selkosillamme riittää luonnonantimia ja -rauhaa kulkijoille ja Kylmäluoman retkeilyalueella polkuja kuljettavaksi.

Kansallispuistot Taivalkosken lähellä

HUOMIO!  Juhannuksen 2021 tienoilla riehunut Paula-myrsky teki suurta tuhoa Taivalkoskella. Osa reiteistä on suljettu. Kunnan ja metsähallituksen henkilöstö kartoittavat ja aukovat reittejä parasta aikaa.

Kylmäluoman yli viime kesänä pyyhkäissyt Paula-myrsky kaatoi laajasti puustoa retkeilyreiteille ja reitit ovat olleet pois käytöstä.

Kylmäluoman retkeilyreiteistä on tänään 24.5.2022 avattu kolme reittiä: luontopolku, Kivikkovaaranpolku ja Hukanharjunpolku. Reitit on osittain linjattu maastoon uudelleen. Reitit näkyvät oheisessa kartassa, ja reitit on merkitty maastoon väliaikaisin polkuopastein. Reittejä voi kulkea keltaista reittinauhaa ja auki sahattuja reittilinjauksia seuraten, sillä polkuja ei reiteillä vielä ole.

Kylmäluoman myrskyalueilla korjataan vielä kesällä puuta maastosta, ja muutokset reitteihin ovat mahdollisia.

Keskustan lähireitit ovat pääosin kuljettavissa kuten myös vesiretkeilyreitit. Pyhitykselle ja Soiperoiselle pääsee myös.

Tiedotamme lisää mahdollisimman pian.

PÄIVÄRETKIREITIT

POLUT TAIVALVAARALLA / TAIVALKOSKELLA

© Taivalkosken matkailuyhdistys | web by Digi- ja Mainostoimisto Davas