Kulttuurinähtävyydet

Taivalkosken taide-, kulttuuri- ja nähtävyystarjonta takaa viihtyvyyden vuoden ympäri.

Jalavan Kauppa

Jalavan Kauppa ja Pirttikahvila jo vuodesta 1883. Keskellä Taivalkosken kylää on Jalavan kauppa ja pirttikahvila. Vierailu kaupassa ja kahvilassa on kuin paluuta historiassa taaksepäin talon­poikais­kulttuurin ajoille.

Lue lisää »

Kallioniemi - Kalle Päätalon lapsuudenkoti

Kallioniemi on kirjailijaprofessori Kalle Päätalon lapsuudenkoti Jokijärven rannalla. Kallen isä Herman Päätalo osti Mäkelästä vuonna 1922 meijerikamarin ja siirsi sen Kallioniemeen.

Lue lisää »

Kenttärata

Kenttärata Hyrynsalmelta Kuusamoon oli Saksan armeijan vankityövoimalla rakennuttama kapearaiteinen huoltorautatie. Sen rakennustyöt alkoivat keväällä 1942, ja se tuhottiin syyskuussa 1944. Kenttäradan koko pituus kaikkine pistoraiteineen oli 208km.

Lue lisää »

Päätalo-keskuksen taidenäyttelytila

Päätalo-keskuksen taidenäyttelytilassa on ympäri vuoden kuukausittain vaihtuvia taidenäyttelyitä. Meillä voit kohdata niin koillismaalaisen kairan kuin venetsialaisen sataman, erilaisia tarinoita joka kuukausi! Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Lue lisää »

Päätalo-keskus - Kalle Päätalon näköistyöhuone ja näyttely

Päätalo-näyttely koostuu pysyvästä Kalle Päätalon näköistyöhuoneesta sekä vuosittain vaihtuvasta valokuva- ja esinenäyttelystä.

Tervetuloa tutustumaan Kalle Päätalon näköistyöhuoneeseen ja hänen elämästään kertovaan näyttelyyn! Näyttelyssä, aivan kuten Kallen kirjoissa, paikallisten ihmisten elämä ja suomalaisen arjen lähihistoria muuttuu eläviksi tarinoiksi.

Lue lisää »

Satupolku

Napero-Finlandia -kirjoituskilpailun satuja kilometrin pituisella luontopolulla, joka löytyy Taivalvaaran Herkonmäeltä. Hotelli Herkon pihasta lähtevä Satupolku johdattaa niin lapset kuin aikuiset Taivalkosken mahtaviin vaaramaisemiin ja satujen maagiseen maailmaan.

Lue lisää »

Taivalkosken Kirkko

Taivalkosken uusi kirkko rakennettiin 1933. Se on arkkitehti Kallion suunnittelema. Tapulissa on kaksi kelloa. Alttaritaulu on Väinö Tigerin maalaama "Jeesus Getsemanessa" vuodelta 1934.

Lue lisää »

Taivalkosken kotiseutumuseo

Taivalkosken kotiseutumuseo esittelee tavanomaisen taivalkoskelaisen perheen elämää 1930-luvulla.

Lue lisää »

Tuhansien tarinoiden Taivalkoski -kulttuuripolku

1,5 kilometrin mittainen kulttuuripolku Taivalkosken keskustassa.

Lue lisää »

Yli ajan -taidesilta

Pohjois-Pohjanmaan kulttuurirahaston Pohjavirta -hankkeen mittavin teos yli 18-metrinen Yli ajan -taidesilta 

Lue lisää »