Skip to main content

Moottorikelkkailu

Vauhdin hurmaa hohtavilla hangilla

Taivalkosken hyvin huolletut kelkkareitit tarjoavat antoisia kokemuksia ja huikeita maisemia kelkkailun ystäville. Laaja reittiverkosto on yli 330km pitkä. Reittejä pitkin pääset mm. Syötteelle, Hossaan, Posiolle ja Rukalle. Kun huolto pelaa, niin ajamisesta todellakin nauttii.
 
Voit tutustua kelkkareitteihin tarkemmin:
- Metsähallituksen kelkkailureitit ja -urat kartasta 
- Ajantasaisimmat lanaustiedot Facebookissa Taivalkoski kelkkaryhmä
 Vapaaehtoinen kelkkauramaksu mahdollistaa lisähuollon. Vapaaehtoisen kelkkauramaksun tulot ohjataan Taivalkosken alueen kelkkaurien lanaukseen. Yhdellä maksulla lanataan kaksi kilometriä.
HUOM! Kausi 2021/22
Metsähallitus on käynyt tähän mennessä lähes kaikki myskytuhoalueen reitit läpi. Reitit Syötteelle, Kuusamoon, Posiolle Koitilasta, Kylmäluoman kautta Hossaan sekä Metsäkylän kautta Suomussalmelle ovat auki.
Metsäkylän reitillä on kaksi muutettua pätkää, ovat merkitty sinisillä nuolilla maastoon
Reiteillä on myrskytuhoalueita, joilta puut on korjattu pois, mutta myrskyn kohteeksi joutuneet reittiosat ovat paikoin erittäin huonossa kunnossa ylös nousseiden juurakoiden takia. Reiteillä kehotetaan noudattamaan erittäin suurta varovaisuutta.
Reittejä selvitellään lisää vuodenvaihteen jälkeen. Voi laittaa palautetta ongelmapaikoista. Kaikki ovat kelkkauria eli liikkuminen omalla vastuulla.
Mutta ajamaan siis pääsee ja lanaukset alkavat viikosta 5. eteenpäin.

Kelkkareiteillä ajamiseen tarvitaan uralupa:

  • Lisätietoja Metsähallituksen uraluvista löydät täältä
  • Taivalkoskella uralupia myy Kylmäluoman retkeilykeskus.
  • Uralupa Metsähallituksen verkkokaupasta

Palveluja tarjoavat yritykset